Single post

Att inreda den mindre bostaden

Om man bor stort kan det vara ett problem att veta vad man ska ha i de olika rummen. Det kan också vara svårt att hitta inredning som passar in. Om man har en mindre bostad finns oftast inte de problemen. Då kan man snarare ha svårigheter med att få plats med allt man vill. Men det finns smarta inredningsknep att ta till.

Barnrum

Att ha ett separat barnrum är inte alltid det lättaste när bostaden är liten. Det kanske rent av är så att det inte finns ett rum som kan vara barnets. Då får man göra det bästa av situationen. Ibland kan man inte hänga upp tavlor eller annat på väggarna. Då kan fina små ballonger med tryck pigga upp stämningen. Om de fylls med helium kan de hänga av sig själva i taket och man behöver inte hänga upp saker med spikar och annat. De är dessutom utmärkta dekorationer om man sedan ska ha någon inflyttningsfest eller liknande.

Praktisk och snygg inredning

När det gäller inredning av en liten bostad måste man tänka praktiskt. Ibland finns det inte plats till både en säng och en soffa. Då kan en bäddsoffa vara bra. Om man väljer en soffa med praktisk klädsel eller täcker soffan med en filt kan man också sitta i den och äta. Det är bra om bostaden bara har en kokvrå.

Även när det gäller annan inredning är det bra om den både är praktisk och snygg. Det är klokt att välja dekorativ belysning. På dagen när det är ljust kan belysningen fungera som en dekoration. När det behövs tänder man lamporna och har dekorativa ljuskällor.

Förvaring

Det är också bra att tänka smart när det gäller förvaring i den mindre bostaden. Lådor som går att skjuta under sängen eller soffan är bra, likaså inbyggd förvaring i till exempel en divan eller sänggavel. Kanske behöver du hyra ett extra förråd för sådant du inte får plats med? Om du har en bokhylla kan du placera böckerna i dubbla rader om så krävs. Det är viktigt att tänka på organisationen och att inte köpa hem mer saker än vad som behövs. Billiga plastlådor kan användas för sortering och kanske bör du läsa ut de gamla böckerna innan du bestämmer dig för att köpa några nya?

Inreda i sin stil

När du inreder en mindre bostad är det viktigt att du ser till att välja en färgsättning och saker som passar dig och din stil. Det är inte säkert att du kan gå till ett annat rum för att slippa se en gardin till exempel. Är ni flera personer som ska dela bostad kan inte alla få som de vill. Då kanske neutrala toner är att föredra.

theme by teslathemes
tesla