Single post

Bygg din egen inredning

Det kan finnas många anledningar till att man inte vill köpa möbler från ett möbelvaruhus – kanske hittar man helt enkelt inte just den typ av möbel man har tänkt sig, kanske vill man skapa ett personligt och unikt hem, eller så tänker man på miljön och vill minska konsumtionen av massproducerade möbler. Oavsett anledningen behöver det inte vara så svårt att bygga sin egen inredning, om man är händig och använder sig av några enkla knep.

Ett sådant knep är till exempel att utgå från redan halvbyggda saker när man skapar sina möbler, till exempel lastpallar. Lastpallar är perfekta om man vill skapa en rustik och lantlig stil i sitt hem, och med lite färg och dekorationer kan de även passa in i en romantisk inredningsstil. Det finns många saker man kan göra med lastpallar, och egentligen är det bara ens egen fantasi som sätter gränserna, men några exempel är en säng (där madrassen får ligga ovanpå pallarna), en hylla eller bänk, ett soffbord (som man kan skruva dit hjul under för ett mobilt soffbord) eller en fotpall. Man ska dock tänka på att välja lastpallar som man vet ursprunget till, det vill säga vad de har använts till tidigare. Annars finns det risk att lastpallarna är tillverkade av ett material som har behandlats med kemikalier som inte är säkra att användas i möbler, eller att varorna som har stått på pallen har varit farliga.

Om man vill ha den rustika stilen som lastpallar erbjuder, men vill vara säker på deras ursprung, är ett annat alternativ att köpa virke och själv bygga en enklare lastpall. Du hittar allt du behöver för att bygga både lastpallar och möbler på Byggmax.se. Förutom själva virket kommer man ju att behöva en hel del verktyg, och om man har tänkt bygga fler möbler i framtiden kan det vara värt investeringen att köpa dem, istället för att hyra dem. Ett par exempel på verktyg som är praktiska att ha är cirkelsåg och planhyvel.

theme by teslathemes
tesla