Single post

Förgyll inredningen med egna växter

Växter är verkligen något som kan göra stor skillnad i inredningen, speciellt om de är egenodlade. Att odla är faktiskt inte svårt alls. Många tror att odling kräver oändligt med tid, kunskap och tålamod men det stämmer inte riktigt. Det är faktiskt mycket enkelt att komma igång och odla dina egna växter. Allt du behöver är frön och någonstans att plantera dem. Ett tips är att gå in på Florea och beställa några fröer för att komma igång. Du kan även hitta en bra odlingsskola på Florea som ger dig all information du behöver för att komma igång.

Placeringen av växterna spelar roll

Din inredning kommer att bli extra speciell om du har sått och odlat upp dina egna växter. När du ska inreda med växter är ett tips att tänka utanför boxen. Du kan exempelvis ställa flera växter på en serveringsvagn. Om vagnen har hjul kan du enkelt flytta den efter säsong och hur ljuset faller in. Små växthus som man gjort är också väldigt snyggt att inreda med. Ett miniväxthus är väldigt dekorativt på rätt ställe. De kan dra blickarna till sig och är oftast väldigt enkla att placera ut. Du kan exempelvis placera ett miniväxthus i hallen eller på sängbordet.

Balans i inredningen

Att skapa en växthylla är också en bra idé. Antingen tillägnar du en hel hylla till dina växter eller ett hyllplan. Om du sätter upp en hel hylla som du fyller med växter kan du få en snygg växtvägg. Hur du ska göra beror på vilken stil som du vill ha i ditt hem. När du inreder ska du tänka på att få till en bra balans mellan möblerna och inredningsdetaljerna. Du får en bra balans genom att placera ut inredningsföremål i olika höjder. Undvik dock att ha allt i samma höjd. När det kommer till växter och blommor kan du placera dem i amplar för att få en bra balans. Du kan även ställa krukor på en piedestal för att få variation. Ett rum som sällan har växter är badrummet. Men en del växter trivs faktiskt väldigt bra i en fuktig miljö och en växt kan verkligen göra stor skillnad i badrummet.

theme by teslathemes
tesla