Single post

Inred ditt uterum för en varm vinter

Med ett uterum i sitt hus kan man göra sommaren längre genom att man kan sitta ”ute” och värma sig i solens strålar under hela hösten och vintern, utan att känna den bistra kyla som ofta råder utomhus. Om man dessutom inreder uterummet på rätt sätt, kan man skapa en mysig, varm oas där man kommer att vilja tillbringa varje ledig timme man är hemma.

A och O för att skapa ett varmt och ombonat uterum är textilier. Man ska till exempel inte vara rädd för att hänga in gardiner i uterummet – det är ju inte alltid som man vill ha gassande sol, och då kan det vara bra att kunna dra för gardiner för en eller flera väggar i uterummet. Ett uterum som ska användas under vintern görs också varmare och mysigare av att man lägger in gott om plädar och kuddar i en skön soffa. Självklart är en mjuk matta på golvet också ett måste, för att man ska slippa sätta ner fötterna på ett kallt golv.

Textilierna är inte bara en möjlighet att göra rummet varmare rent fysiskt, utan också genom att man kan ta in varma färger i rummet. Visst är det alltid snyggt med en skandinavisk, vit inredningsstil, men man ska inte heller vara rädd för att välja exotiska och kontrasterande färger som orange, turkost och rött. Sådana, mer orientaliska färger, kombineras med fördel med gröna, stora plantor, som också ger liv åt rummet.

Ett sista tips för att inreda det perfekta uterummet för varma och mysiga vinterkvällar är att installera gott om mysbelysning, till exempel i form av spottar som kan dimmas i taket, ljusslingor längs med taklisterna och ljuslyktor för levande ljus. Eftersom det blir mörkt tidigt på vintern kommer belysningen att göra att man får ut mycket mer användning av sitt uterum än om man bara använder det när det är ljust ute.

Om du inte redan har ett uterum i ditt hus, men har blivit inspirerad att bygga ett efter att ha läst om allt du kan göra i ett uterum, ska du gå in på Skanskabyggvaror.se. Där finns det uterum som passar alla typer av hus.

theme by teslathemes
tesla