Single post

Inred med en trendig tavelvägg

Att dekorera väggarna med tavlor har alltid varit populärt, men de senaste åren har det blivit allt mer trendigt att fylla en hel vägg med tavlor och inramade posters. En så kallad tavelvägg kan utformas på flera olika sätt och du kan skapa vackra färgkombinationer. Här kan du läsa mer om hur du skapar en tavelvägg som passar just ditt hem.

Variera med olika storlekar

För att skapa en personlig och levande känsla i rummet är det en god idé att ha olika storlekar på dina ramar och tavlor. Blanda gärna tavlor med inramade posters för ett varierat och personligt intryck. Hos Frameit.se hittar du ett enormt utbud av snygga svensktillverkade tavlor, inramningar och posters. Med unika motiv kan du enkelt skapa en mycket personlig tavelvägg.

Utgå från möblerna

Innan du sätter upp dina tavlor bör du utgå från möblerna i rummet. Tavlorna bör inte hängas för nära möbeln eftersom det kan ge ett instängt intryck. Utgå från hur bred möbeln är och centrera tavlorna efter det. Tänk alltid på rummets helhet när du planerar tavelväggen. Även avståndet mellan tavlorna bör anpassas efter möblerna och rummets storlek. I ett stort kan avståndet mellan tavlorna vara större än i ett litet rum.

Skapa harmoni med färgtema

För att undvika att tavelväggen blir rörig kan det vara bra att välja ett färgtema. Genom att välja två eller tre färgkombinationer i tavelmotiven blir rummet mer harmoniskt. Ett tips är att matcha färgerna på ramarna eller motiven med någon möbel i rummet. Detta ger ett vackert samspel och en hemtrevlig känsla.

theme by teslathemes
tesla