Single post

Inred med mattor

När du inreder ditt hem måste du bestämma dig om du vill placera ut mattor eller inte. Det rekommenderas många gånger att du i alla fall lägger ut ett par mattor. Dessa kommer göra det skönare för dig när du går, samt skydda dig från kalla golv. Vet du inte hur du inreder med mattor på bästa sätt kommer här några tips på vad du bör tänka på.

Välj en stor istället för liten

Det viktigaste du bör tänka på är att de mattor du väljer harmoniserar både med din stil samt ditt hem. Storleken har även en rätt stor betydelse. Ett tips är att du mäter området där du ska placera en matta. På så sätt behöver du inte oroa dig om att köpa en matta som är för liten. Ett exempel på hur stor matta du bör välja är en som inte försvinner under dina möbler. Alltså, ska du välja en vardagsrumsmatta bör den vara lite bredare än soffan.

Rätt typ av matta

Det finns en rad olika mattor du kan välja mellan, stora fluffiga, en trasmatta eller varför inte ett par mindre ullmattor. De olika typerna passar dessutom bäst i olika rum. Därför är det viktigt att du väljer den rätta mattan för de olika rummen. Trasmattor kan passa utmärkt i hallen, speciellt om du har en avlång hall. Det kan dock vara smart att välja en matta som är lätt att tvätta.

Letar du däremot efter en matta att placera i sovrummet kan det passa bäst med en mjuk ullmatta. Den hjälper dig undvika det kalla golvet på morgonen vilket kan vara väldigt otrevligt. I vardagsrummet placeras det oftast ut en större matta under bordet, samt under halva soffan och eventuella fåtöljer.

Sist men inte minst, har du ett barnrum bör du placera ut en matta som är ganska så mjuk, lätt för barnen att leka på och en som är lite lättare att tvätta.

theme by teslathemes
tesla