Single post

Inred med varmt och kallt – och skapa high fashion-känsla!

Många vill, men vågar inte experimentera fullt ut. Tänk vad det skulle bli hypermodernt, klassiskt och spännande i samma andetag om vi bara släppte hur vi “måste göra”!

Ibland har du en bild framför dig hur du tänker dig ditt hem, eller ett rum, men du kan inte riktigt sätta fingret på hur du ska skapa den känslan. Här kommer lite tips för att skapa “high fashion-känsla” hemma.

Var djärv och experimentera

Det finns inga lagar och regler när det gäller design. Både vindrickande och design har haft osynliga gränser där vissa viner ska drickas med viss mat och vissa färger passar med vissa material. Låt oss kasta ut detta genom fönstret och andas fritt! Var djärv och experimentera, det finns ingenting att vara rädd för och så mycket att vinna!

Varmt och kallt ger speciell känsla

Om du vill ha ett hem som är hemtrevligt men samtidigt har ett stänk av high fashion och modekänsla behöver du kombinera motsatser. Motsatser och kontraster ger liv och skapar olika sorters känslor beroende på hur de kombineras. Detta ger stora möjligheter att bygga upp den känsla som du vill ha hemma hos dig.

Om du exempelvis har ett rått golv med stenplattor och kombinerar detta med kall metall och varmt trä skapar du en levande kontrast som blir mycket attraktiv. De varma trämaterialen bildar en slags inramning som är mjuk och hemtrevlig, medan de kallare materialen som metall och sten adderar den stilrena, utstickande och moderiktiga känslan. Men kom ihåg att det är kombinationen som ger dig den fantastiska helheten. Du kan sedan bygga vidare på temat “varmt och kallt” genom att placera ut några gröna växter, kanske i glas- eller stenkrukor, eller porslin. Och du kan exempelvis använda en mjukare gardin, kanske en hissgardin i bomull och varma rostfärgade kuddar i soffan.

theme by teslathemes
tesla