Single post

Kärleken till formgivning

Svenskt tenn är ett av de företag som gjort stort avtryck i Sverige och dess hem. Företaget som grundades 1924 håller sig lika aktuell i sin design idag som då och med djärva färger och stilrena möbler kan man kombinera en stil som är tidlös. Estrid Ericson var före sin tid och valde med stor omsorg de formgivare som skulle komma att bli odödliga inom design och formgivning.

Idag när man besöker svenskt tenn kan man inte bara drömma sig bort bland vacker och originell inredning utan även slå sig ner i deras mycket populära tesalong för att avnjuta en afternoon tea med utsikt över Nybroviken. Varför inte unna sig en Söndag på tesalongen med deras fantastiska brunch och slå sig ned i deras kreativa atmosfär?

Josef Frank är mycket stark associerad med Svenskt tenn där han inte bara formgav fantastiska

textilier utan även möbler och inredningsdetaljer. Han kom att arbeta hos Svenskt Tenn hela sitt yrkesverksamma liv och hans formgivna verk är eftertraktade än idag och utgår ifrån hjärtat i hemmet.

Svenskt Tenn butik på Strandvägen 5 i Stockholm inbjuder till en lugn atmosfär, där man är omgiven av närmare 100 års historia. Det är den perfekta butiken om man önskar sig tid för själv och vackra ting till sitt hem. Man kan, i lugn och ro, strosa omkring och uppleva svensk designhistoria och kanske hitta den perfekta pjäsen till sitt hem. Allt är gjort av högsta kvalitet och med konstnärers perfektionism in i minsta detalj. Man kan både se och ta på den kreativitet och skaparlust som funnits i Svenskt Tenn under alla år.

Svenskt Tenn har förutom inredning även fantastiska tapeter, skapade för alla tider och rum. Varför inte ge barnrummet ett lyft med denna stilrena och roliga tapet av

Estrid Ericson? Estrid Ericson och Josef Frank formgav många tapeter som ger liv till ett rum och skapar det där blickfånget vi ofta söker till våra hem.

På Svenskt Tenn finns det något för alla smaker och tillfällen. Exempelvis finns det alternativ för matlagning för sig själv eller i sällskap, för vackra dukningar, underlägg som skapar ett vackert stilleben på matbordet, textilier för alla rum, ljusstakar som gör sig vackra och skänker ett välbehagligt ljus, belysning för fönstret eller en tapet för ett direkt blickfång på en älskad plats i hemmet.

Estrid Ericson beslutsamhet och djärvhet samt övriga formgivare på Svenskt Tenn skapade historia, en historia som ni inte borde gå miste om. Svenskt Tenn har en lättöverskådlig hemsida och är ypperlig att besöka om ni inte har vägarna förbi Strandvägen 5. I lugn och ro kan ni ta del av närmare 100 års formgivningshistoria och kanske också unna dig en pjäs av högsta kvalité, skapad av hängivna konstnärer för vackrare hem.

theme by teslathemes
tesla