Single post

Renovera köket klimatsmart

Slit och släng verkar bli allt mindre populärt då många tänker på klimatet. Att göra omfattande renoveringar där man slänger ut det gamla och sätter in nytt börjar också bli mindre vanligt. Sitter du hemma med ett kök som du inte riktigt trivs i och tror att du måste göra just det? Då är det dags att tänka om.

Har du tänkt på att det går att göra mycket av vad du redan har? Kanske behöver köket bara höjas upp, byta färg eller kompletteras med en platsbyggd möbel. Alla dessa projekt kan en byggfirma hjälpa dig med. Genom att använda dig av den smarta tjänsten Built.se hittar du lätt byggfirmor i din närhet och får gratis offert. Det gör att du enkelt kan välja det bästa alternativet.

Behåll dina gamla stommar

Oavsett om du har ett riktigt gammalt kök, eller om du har en trist 90-talsvariant som känns daterad, så finns det saker du kan göra för att fräscha upp det. Att tänka klimatsmart handlar mycket om att inte byta ut fullt fungerande saker. Äldre kök har ofta den nackdelen att de är för låga. En byggfirma kan då enkelt hjälpa dig genom att lägga en sockel vid golvet och på så vis höja köket. Har du en raritet i form av ett äkta 50- eller 60-talskök? Eller kanske till och med något ännu äldre? Då ska du absolut bevara det. Idag är byggnadsvård populärare än någonsin, något som inte minst märks då det uppstår ramaskri när SVT:s “Det sitter i väggarna hotades att försvinna.

Använd färg och återbruk

Färg är din absolut bästa vän när du vill piffa upp i köket. Genom att måla skåpluckorna kan du ge köket ett helt nytt uttryck utan att köpa nytt. Lyft det sedan ytterligare genom att använda återbruk. Här kan du läsa mer om det. Kort sagt, använd din fantasi och skapa ditt drömkök utan att köpa nytt.

theme by teslathemes
tesla