Single post

Så inreder du uteplatsen eller verandan

Vi har en kort sommarsäsong i Sverige och därför gäller det att göra det mesta utav den. Att inreda verandan eller uteplatsen är därför en riktigt bra idé, för lyckas vi göra det riktigt fint lockas vi till att spendera mer tid utomhus. Det behöver inte vara särskilt svårt att skapa en fin utomhusoas och det behöver inte heller kosta särskilt mycket. Det första man måste göra är att se över vilket skick ens uteplats är i. Behöver det städas upp, rengöras eller kanske till och med repareras lite? Då börjar man göra det. Sedan är det dags att fundera på hur man ska spendera tid på platsen. Är det till exempel viktigt med många sittplatser? Ska man ha många grillfester eller kanske fikastunder med familj och vänner är svaret självklart ja. Är det istället en privat plats för lugn och ro man är ute efter kanske man inte behöver så mycket plats.

Växter, ljus och textilier

När man väl har valt vilka möbler man vill använda för att skapa en avkopplande uteplats är det dags att tänka på dekorationerna. Att använda växter är en bra idé och belysning och textilier är viktiga komponenter i en trevlig inredning. Plantera gärna lite utomhusväxter som slingrig murgröna, prunkande tomatplantor, söta jordgubbsplantor eller spännande chilisorter för att få en lummig känsla. Att odla ätbara växter är riktigt smart, för då får man både fin grönska för ögats skull och goda ingredienser till sommarens matlagning. När det kommer till belysningen kan man till exempel skapa ett bohemiskt och mysigt intryck med hjälp av ljusslingor. Det kan vara smart att välja lampor som laddas upp av solceller för att verkligen dra nytta av uteplatsens möjligheter. Textilier är precis lika effektfulla utomhus som inomhus. På golvet kan du till exempel lägga en matta i plast eller polypropen, men även naturmaterial som bomull, hampa eller lin fungerar. Lägg gärna ut lite prydnadskuddar och kanske en eller annan filt för att göra det mysigt och ombonat.

Utomhusmöbler, solstol eller hängmatta

Missa inte möjligheten att äta utomhus under sommaren. Dra nytta av alla ljusa kvällar genom att placera ett snyggt loungeset för utomhusbruk på uteplatsen. Där kan du njuta av en kopp kaffe och frukost innan du går till jobbet, samt långa grillkvällar med familj och vänner under de ljumma kvällarna. Har du inte så mycket plats kan du placera ut en skön lässtol eller läsfåtölj. Vill du göra det extra bekvämt och avkopplande är en hängmatta också ett bra val, för då kan du sträcka ut dig ordentligt. Välj gärna möbler som matchar inredningen i hemmet för att få fram intrycket av att bostaden fortsätter ut i trädgården. Det kan sudda ut gränsen mellan inne och ute. Eller gör det extra effektfullt genom att inreda helt annorlunda än inuti bostaden. Har du en neutral inredning hemma kan det vara snyggt att kanske skapa en färggrann och utstickande uteplats. Då kan det nästan kännas som att man har två boenden.

theme by teslathemes
tesla