Single post

Tapeter är en viktig del av ett rum

Är det dags att välja nya tapeter och inredning till ditt hem? Att välja tapeter kan ibland vara knepigt. Försök att utgå ifrån din stil och vad du gillar för färger, former och mönster. Om tapeten passar tillsammans med övriga inredningen kommer det att bli en magisk helhet. Tänk också på att alla rum i bostaden ska fungera ihop. Hos https://www.familjetapeter.se/ kan du hitta mängder av olika tapeter. De kan ge alla möjliga tips och råd när det gäller tapeter och tapetsering.

Låt kreativiteten flöda när du ska tapetsera

Det fina med tapeter är att du kan välja att göra lite som du vill. Antingen tapetserar du hela rummet eller bara en del. Med exempelvis en mönstrad tapet kan du välja att tapetsera hela rummet, en vägg, eller en del av väggen. Är tapeten väldigt detaljrik kan det räcka med att tapetsera en halvvägg, som till exempel under en trappa. Är det en tapet som har stora mönster kan det vara en bra idé att matcha den med klassiska detaljer och lugna kulörer. Det går utmärkt att blanda olika mönster; det som är bra att tänka på är att tonerna i tapeterna går ihop.

Låt tapeten vara en del av inredningen

Vill du skapa en sammanhängande känsla i rummet kan du välja en tapet som har samma detaljer som den färg som dominerar i rummet. Det kommer ge ett intryck av att allt hänger ihop. En tapet passar sig faktiskt inte bara på en vägg utan ett tapetserat tak tillsammans med en genomtänkt inredning kan få ett minst sagt spännande resultat. Om du vill ha en tapet som inte sticker ut och syns allt för mycket, är ett tips att välja diffusa mönster och skuggor som går i diskreta kulörer och toner. Det ger ett spännande intryck som gör mycket för rummet, men som samtidigt är diskret. Är din målsättning att rummet ska utstråla lugn och harmoni kan du använda dig av gröna nyanser. Till grönt passar det perfekt att bryta av med bruna detaljer.

Tapet kan användas som konst

En tapet fungerar utmärkt att ha på väggen istället för tavlor eller annan konst. Tapeten är ett konstverk i sig och om tapeten kombineras med resterande inredning i rummet kommer tapeten bli mycket mer än bara en tapet på väggen. Samma gäller om du vill ha en fototapet. Rätt fototapet kan lyfta rummet och väggen till oanade höjder.

theme by teslathemes
tesla